Rapor Ayakta Bitiş Tarihi İşe Başlama Tarihimi

Rapor Ayakta Bitiş Tarihi İşe Başlama Tarihimi Rapor Ayakta Bitiş Tarihi İşe Başlama Tarihimi, Rapor bitiş tarihi işe başlama tarihi mi?, Rapor bitiş tarihi hangi gün?, Rapor onaylarken bitiş tarihi ne yazılır?, Rapor tarihi ne zaman başlar?, Rapor iş gününden sayılır mı?, Raporun bittiği güne çıkış yapılır mı?

Rapor Ayakta Bitiş Tarihi İşe Başlama Tarihimi


Görselden de anlaşılacağı üzere rapor durumu “doğum öncesi analık çalışmaz” olarak düzenlenmiş ve rapor başlangıç tarihi ile izin (istirahat) başlangıç tarihi aynı olarak belirlenmiştir. Çalışılmadığına dair bildirim süresi ise uygulama tarafından rapor başlangıç tarihinden itibaren başlatılmaktadır.

Rapor bitiş tarihi işe başlama tarihi mi?

Rapor alan işçinin çalışmadığına dair bildirimi en geç rapor bitiş tarihini takip eden ayın 26'sına kadar yapabilir. Ayın 26'sını tatil gününe denk gelmesi halinde takip eden ilk iş gününde bu bildirimi yapmak zorundadır.

Rapor bitiş tarihi hangi gün?

Gerekli kontroller yapıldıktan sonra kırmızı alandaki boş kutuya rapor bitiş tarihi yazılır. Puantaj kayıtlarına göre sigortalının raporlu olunan günlerde; - Çalışılmadığı doğrulanmışsa alttaki kutudan ÇALIŞMAMIŞTIR seçilerek sayfa sonundaki ONAY butonuna basılır.

Rapor onaylarken bitiş tarihi ne yazılır?

Sağlık kurulunun ilk vereceği istirahat süresi sigortalının tedavi altına alındığı tarihten başlamak üzere altı ayı geçemez. Tedaviye devam edilmesi halinde malûliyet halinin önlenebileceği veya önemli oranda azaltılabileceği sağlık kuruluncatespit edilirse bu süre uzatılabilmektedir.


Rapor tarihi ne zaman başlar?

Her iki maddede de “çalışma süresi”nin hafta tatili ve yıllık ücretli izin hesabında dikkate alınacağına ilişkin hüküm vardır. Ancak tersi bir düzenleme yoktur. Bu nedenle çalışma süresine yıllık izinli olunan, rapor kullanılan günler dahil değildir.

Rapor iş gününden sayılır mı?

İşçinin işten çıkarılabilmesi işyerindeki çalışma süresi ve sağlık raporundaki süre ile ilgilidir(2). Hasta işçinin işten çıkarılabilmesi için işçinin ihbar süresine altı hafta eklenir (Burada altı hafta + ihbar süresi formülü uygulanır). Bu süre dolduktan sonra işveren isterse işçiyi işten çıkarabilir.

Raporun bittiği güne çıkış yapılır mı?

Sigortalı kişi yatarak tedavi edilecekse günlük kazandığı brüt ücretinin yarısı SGK tarafından ödenir. Ayakta tedavi durumunda bu ödenek günlük brüt ücretin 3'te 2'si kadar olur. Bu durumda asgari ücretle çalışan birinin iş göremezlik raporu için alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 223.5 TL'dir.

Rapor günleri nasıl hesaplanır?

E-devlet platformu olan turkiye.gov.tr üzerinden ilgili raporlara ulaşmak mümkündür. Raporlar özel ya da devlet hastanelerinden alınabilmektedir. Sağlık kurulu raporu sorgulama e-devlet üzerinden basit bir arama sorgusuyla ulaşılabilen bir işlemdir.

Kaç gün rapor aldığımı nasıl öğrenebilirim?

Konuya ilişkin duyuru aşağıdadır. Geçerlilik süresi 01.01.2020 tarihinden sonra sona ermiş ve henüz yenilenmemiş süreli tüm sağlık raporlarının geçerlilik süresi SON KEZ 31.12.2023 tarihinde kadar uzatılmıştır.

Rapor ne zamana kadar geçerli?

Çalışmanın adından sonra hazırlayanın adı, soyadı, numarası ve sınıfı yazılır. Bu bilgilerin altına son teslim tarihi eklenir.

Rapor da tarih nereye yazılır?

E- rapor düzenlemesi ile, öncesinde alınan raporun bitiş süresinden 1 gün öncesinde tekrar istirahat raporu verilmesinin mümkün olmamasından dolayı başlama yapmanız gereken günde il dışından aldığınız 5 günlük raporun usule aykırı olduğu açıktır.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL