Otomatik Vites Araba Nasıl Kullanılır

Otomatik Vites Araba Nasıl Kullanılır Otomatik Vites Araba Nasıl Kullanılır, Otomatik vites araba ilk nasıl çalıştırılır?, Arabada otomatik vites nasıl kullanılır?, Otomatik araba hangi sırayla çalışır?, Otomatik araba kalkış nasıl yapilir?, Ilk önce el freni mi vites mi?

Otomatik Vites Araba Nasıl Kullanılır



Otomatik vites araba ilk nasıl çalıştırılır?

Otomatik vitese sahip araçlarda manuel vitese sahip arabalardan farklı olarak vites sürücü tarafından değiştirilmez. Vites sürüş esnasında otomatik olarak araç tarafından değiştirilir. Bu sebeple otomatik vitesli araçlarda debriyaj yer almaz. Sol tarafta fren, sağ tarafta ise gaz pedalı yer alır.

Arabada otomatik vites nasıl kullanılır?

Sürüş öncesi, gerekli hazırlıkları ve kontrolleri yaptıktan sonra yolculuğa çıkmak gerekiyor. Çoğu otomatik vitesli araç frene basmadan marş almayabilir, bu sebeple aracı çalıştırmak için ilk olarak frene basmalısınız. Araç içerisinde gaz pedalları ön alt kısımda, fren solda, gaz ise sağda yer alır.

Otomatik araba hangi sırayla çalışır?

Vites konumu P veya N kademeleri dışında yer aldığında araç kalkış yapamaz. Bu nedenle araç ilk çalıştırılacağı zaman vites P konumuna getirilmelidir. Aracınızı hareket ettirmek için vites konumunu P den D (sürüş) konumunu getirmeli ve el frenini indirmelisiniz.

Otomatik araba kalkış nasıl yapilir?

Araç park aşamasını tamamlamanın ardından fren yardımı ile araç durdurulmalıdır. Hemen ardından vites P konumuna getirilmeli ve ardından el freni çekilmelidir. Sürüş sırasında risk barındırmamak için araç tamamen durmadan P veya R konumlarına geçişten kaçınılması gerekir.

Ilk önce el freni mi vites mi?

N (Neutral): Aracı boşa almak için kullanılan vites modudur. Örneğin kırmızı ışıkta ya da farklı bir durumda hareketsiz beklerken alabileceğiniz vites modudur. P (Park): Aracı tamamen durdurduktan sonra P moduna alarak hareketsiz kalmasını sağlarsınız.

Otomatik araç kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

Özellikle yeni araç kullanmaya başlayanlar için otomatik vitesli araba kullanımı oldukça rahat. Debriyaj kullanma gereğinin olmaması ve stop ettirme gibi bir sıkıntının olmaması nedeniyle sürücü kendini stres altında hissetmeden trafiğe daha çok dikkatini verebiliyor. Otomatik vitesli araba kullanmak oldukça kolay.

Otomatik araba kırmızı ışıkta nasıl durdurulur?

Otomatik vitese sahip arabalarda manuel arabalardan farklı olarak vites sürücü tarafından değiştirilmiyor. Adından da anlaşılacağı üzere vites sürüş esnasında otomatik olarak değişiyor. Bu nedenle otomatik vitesli araçlarda debriyaj bulunmuyor.

Otomatik vites araba kullanmak zor mu?

Otomatik Vitesli Aracı Park Etmek

Otomatik vitesli aracınızı park etmek için aracınızın hareketini öncelikle tamamıyla durdurmalı ve vitesinizi “P” harfine ayarladıktan sonra el freninizi çekmelisiniz.


Otomatik vites nasıl değiştirilir?

Bunlar vites konumlarıdır ve hangi sayı seçildiyse araç o vitesin üzerine çıkmamaktadır. 1 vitesinin özelliği L harfine karşılık gelmektedir. Yani “otomatik viteste l nedir?” derseniz birinci vites demek yeterlidir. Bu nedenle otomatik araç viteslerinde ya L harfi ya da 1 sayısı olmaktadır.

Önce el freni mi park mı?

Araç hareket ettirileceği zaman, yani yola çıkılacağında vites kolunun D (sürüş) konumunda, Araç geri sürüleceği zaman vites kolunun R (geri) konumunda, Araç kırmızı ışıkta ya da benzeri bir halde bekler durumda kaldığında, vites kolunun N (nötr) konumunda olması gerekir.

Otomatik araçlarda L harfi ne anlama gelir?

Aracı Hareket Ettirmek ve Kalkışa Geçmek

Motorun çalışmasından sonra sağ ayak frene basılarak vites kolunu D kısmına getirilir. Ardından sağ ayak fren pedalında dururken, el freni indirilip yol durumuna göre hareket edilir.


Otomatik vites D ne anlama gelir?

Otomatik vitesli araçlarda ilk olarak fren ve gaz dengesinin iyi yapılması gerekir. Yokuşta aracı kaldırırken frenden ayak çekildikçe aynı anda yavaş yavaş gaza basılması önemlidir. Gaza basılırken öncelikle az güç uygulanması, araç yeterince hızlanmıyorsa giderek daha güçlü bir şekilde pedala basılması gerekir.

Otomatik viteste el freni ne zaman çekilir?

Yokuşlarda park ederken daima el frenini kullanın

Otomatik bir araç yokuş yukarı veya yokuş aşağı park edildiğinde, park freni P (Park) konumundan önce uygulanmalıdır. Ancak, ayrılırken, ancak daha sonra el frenini serbest bırakmak için önce kolu D (Sürüş) konumuna getirerek hareket tersine çevrilmelidir.


Otomatik araç rampada nasıl kaldırılır?

Yokuşta bir aracı geçmeniz gerektiğinde, çok daha fazla gaza basılmalıdır. Pedalın sonuna kadar bastığınızda otomatik şanzıman aracın gücünün artmasını sağlamaktadır. Yokuş inerken aracın hızlanması kolaylaşır. Çok hızlanmak istenmiyorsa, manuel olarak vites sabitlenebilir böylelikle frene çok uzun süre basılmaz.

Otomatik vites hangi harfte çalıştırılır?

– Kontak anahtarı kapatılır. (Araç düz yolda yada eğimli yolda yukarı doğru ise 1. Vitese, eğimli yolda aşağı doğru ise geri vitese alınır.) – El freni çekilir. Önce debriyaj sonra fren bırakılır.

Otomatik vites araba nasıl durdurulur?

Otomatik Vites ile Düz Vites Farkı

Kullanımı manuel araca göre daha kolay ve konforlu olan, kullanıcısına sürüş keyfi sağlayan otomatik vitesli araçların rampa ve yokuşlarda geriye kaçma ihtimali yoktur. Kullanıcısına kolay manevra yaptırır. İkinci elde de daha hızlı alıcı bulur.


Otomatik vites araba yokuş aşağı nasıl park edilir?

1 dk'dan uzun beklemelerde vitesin boşa (N) alınması tavsiye ediliyor. Gerekçe olarak da az bir miktar da olsa benzin tasarrufu yapılması ve balatalara yük bindirilmemesi gösteriliyor. Otomatik şanzımanlı arabalarda vites "D" pozisyonunda iken motor arabayı sürekli olarak itmeye, ilerletmeye çalışıyor.

Otomatik vites araba yokuşta nasıl kullanılır?

Arac hareket halindeyken kesinlikle vitesi N konumuna yani boşa atılmaz.Aslında diğer viteslere de atılması sakıncalı.

Önce el freni mi kontak mı?

Sürekli yapılmadığı sürece sorun olmaz, sürekli yapılsa da teoride şanzıman içindeki ufak kavrama disklerini normalden fazla aşındırabilir, modern araçlarda herhangi bir arızaya sebep olmaz. Zaten vites kolunu frene basmadan D-N arası geçiş yapabilirsiniz.

Otomatik vites kolay mı?

Aracı başlatmak için ilk olarak debriyaja sonuna kadar basılmalıdır. Bu işlemden sonra vites boşa alınmalıdır. Debriyaja basıldıktan ve vites boşa alındıktan sonra aracın kontağı çevrilmelidir. Daha sonra aynı anda frene basılmalıdır.

Otomatik vites ne zaman boşa alınır?

Otomatik vitesin en büyük avantajı sürüş kolaylığı sağlamasıdır. Özellikle yoğun trafik olan bölgelerde, panik durumu yaratmadan kolay kontrol olanağını sunmaktadır. Arabanın hangi viteste olduğu düşünülmeden, sadece yola odaklanılan bir yolculuk imkanı sağlar. Rahat bir şekilde hız değişikliği yapmanıza olanak tanır.

Otomatik araba ışıklarda beklerken boşa alınır mı?

Otomatik Viteste N Ne Demek? Manuel viteski boş ne demekse otomatik vitesteki N de o demektir ve "Nötr" kelimesinin baş harfini ifade eder. Yani araç kısa süreliğine durmuşsa vites N konumuna getirilmelidir.

Hareket halinde iken otomatik vites değiştirilir mi?

Artı (+) ve eksi (-) ile vites değiştirme

Genel olarak sağ taraftaki +, yani vites artırma; sol taraftaki ise - vites düşürme anlamına gelir. Bazı vites kulakçıkları direksiyonun arkasına, bazıları ise direkt olarak direksiyon kolonuna monte edilir.


Karlı havada otomatik vites nasıl kullanılır?

Otomatik vites araçlarda harflerin anlamları şu şekildedir. P: Aracın park konumudur. Bu konumda araç şanzımanı kilitlenir ve hareket etmez. R: Geri vites konumudur.

Arabayı ilk çalıştırırken ne yapmalıyız?

Otomatik vites arabalarda sadece 2 pedal vardır. Sağ taraftaki gaz, sol taraftaki ve genellikle daha büyük olan pedal frendir. Bu araçları kullanırken sadece sağ ayağınızla kullanın.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL