Alkol Kullananlarda Sık Görülen Hastalık Nedir
Alkol Kullananlarda Sık Görülen Hastalık Nedir
Kalpte ritim bozukluğuna, damar kireçlenmesine ve kalp yetersizliğine sebep oluyor. Alkol, çeşitli mide rahatsızlıklarına ve sindirim bozukluklarına neden olan etmenler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Uzun vadede gastrit, ülser ve mide iltihabına neden oluyor.
Alkolün neden olduğu hastalıklar nelerdir?
Kalpte ritim bozukluğuna, damar kireçlenmesine ve kalp yetersizliğine sebep oluyor. Alkol, çeşitli mide rahatsızlıklarına ve sindirim bozukluklarına neden olan etmenler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Uzun vadede gastrit, ülser ve mide iltihabına neden oluyor. Sürekli alkol kullanan birinde neler görülür?
Alkolün zararlı kullanımı, 200'den fazla sağlık sorunuyla ilişkilidir. Sadece yüksek düzeylerde alkol alımı değil düşük ve orta düzeyde alkol alımı da kalp hastalıkları ve felç, karaciğer sirozu ve bazı kanser türlerinin gelişimi açısından önemli bir risk faktörüdür. Alkol bağımlılığının yol açtığı sağlık sorunları nelerdir?
Kronik alkol alışkanlığı sonucunda hayati problemlerin yanı sıra iştah kaybı, enfeksiyon, cinsel iktidarsızlık ve sindirim bozukluğu gibi sorunlar da görülür. Uzun süreli alkol kullanımı yemek borusu, gırtlak, mide ve pankreas kanserlerinin en önemli nedenlerinden biridir. Alkol kullanımında en çok hangi organ zarar görür?
Bu nedenle karaciğer alkol kullanımından olumsuz etkilenen başlıca organlardandır. Alkolün karaciğere zararları sonucunda oluşabilen karaciğer yağlanması, karaciğer sirozu, hepatitler gibi birçok hastalık türü mevcuttur. Bu nedenle karaciğer sağlığı için alkolden uzak durulmalıdır. Alkol vücutta neye dönüşür?
Alkolün %90-98'i karaciğerde oksidasyon yoluyla alkol dehidrogenaz enzimi aracılığı ile önce asetaldehit ve asetik asit'e daha sonra da karbondioksit ve su aşamasına kadar yıkılır. Geri kalan alkolün %2–10 kadarı solunum ve idrar yolu ile değişime uğramadan, ihmal edilebilecek bir miktar ise ter ve feçes ile atılır. Bir kişinin alkol bağımlısı olduğu nasıl anlaşılır?
Bir kişinin alkol bağımlısı olduğu nasıl anlaşılır? Akut ya da kronik alkolizm belirtilerini gösteriyor ya da gün içerisinde en az 1-2 kadeh ya da şişe içki içmek istiyor ise alkol bağımlılığından söz edilebilir. Alkol bağımlılarının en belirgin özelliği nedir?
Beynin ön bölgesindeki irade alanlarının işlevinin bozulmasıyla oluşur. Alkolizm, hayatı ileri derece olumsuz etkileyen ve ölümcül hastalıklara da sebep olan bir bağımlılık tipidir. Alkolizm en önemli belirtisi, kişinin sürekli ve çok miktarda alkol almadan duramamasıdır. Aşırı alkol kullanan kişilerde zayıflayan bir duyu nedir?
Alkol kullanımı koku duyusunda azalma, burun çevresindeki kılcal damarlarda kırılma veya patlama nedeniyle burun kanamalarına neden olur. KALP: Alkol, kalpte ritim bozukluğuna, damar kireçlenmesine ve kalp yetersizliğine sebep olur. Alkol kullanımında hangi vitamin eksikliği görülür?
Alkoliklerde bilhassa A,B, ve B, vitaminleri ile sirozlularda karnitin ve çinko eksikliği kesin belirti- leri ile ortaya çıkmaktadır. Antidiüretik hormonun in- hibisyonundan dolayı meydana gelen aşın idrar atıl- ması sebebiyle magnezyum ve fosfor eksikliği de çok sık görülmektedir. Içkiyi bırakmak için ne yapmak lazım?
Alkol bağımlılığı, psikoterapi, biorezonans ve ilaç tedavisi gibi yöntemler ile tedavi edilebilmektedir. Alkol bağımlılığı tedavisinde kullanılan ilk yöntem psikoterapidir. Psikoterapi sürecinin ardından gelen süreç ise oldukça kritiktir. Bireylerin alkol tüketmek istememesi, yeniden başlamaması son derece önemlidir. Alkol alma isteği nasıl geçer?
Naltrexone bir opiyat antagonistidir. Alkol kullanan kişilerde alkole karşı bir doygunluk hissi yarattığı, kişinin alkol isteğini azalttığı gösterilmiştir. Alkol kullanan kişiler bu ilacı kullandıklarında, alkol istekleri azalmaktadır. Alkol isteğini ne keser?
Ancak her türlü alkol tüketiminin kalp ve damar hastalıkları riskini artırdığını da ekliyor. Haftada tüketilecek 5 birimlik bu alkol araştırmaya göre: Felç riskini yüzde 14. Ölümcül hipertansiyon riskini yüzde 24. Her gün alkol alınırsa ne olur?
Düşük riskli ve riskli alkol tüketimi
Yetişkinlerde düşük riskli alkol tüketiminin sınırı söyle tanımlanmıştır: Kadınlar haftada en fazla beş gün olmak şartıyla günde bir standart birim içki, erkekler ise aynı şartlarda günde iki standart birim içki içebilirler. Bir insan günde ne kadar alkol içebilir?
Alkolun vücuttan atılması alkol oranına göre 48 ila 72 saat arasında değişir. Alkol karaciğerden kaç günde atılır?
Alkol kullanan kişilerde uyku bozuklukları ve sabahları yorgun uyanma şikayetleri sık görülür. Alkol, kanser riskini çok büyük oranda artırır. Yemek borusu, gırtlak, mide ve pankreas kanserlerine davetiye çıkarır. Alkol, kalp hastalıklarına neden olur.