Krup Belirtileri

Krup Belirtileri Krup Belirtileri, Krup olduğunu nasıl anlarız?, Krup başlangıcı nasıl anlaşılır?, Krup olunca ne yapmalı?, Krup için evde ne yapılır?, Krup ne zaman tehlikeli?, Krup tehlikeli midir?

Krup Belirtileri

Krup viral bir enfeksiyonun neden olduğu bir hastalıktır. Virüs, ses telleri (larenks) ve soluk borusunda ödem oluşmasına yol açar. Ödem hava yollarını daraltarak nefes alıp vermeyi zorlaştırır. Krup hastalığı olan çocuklarda kaba, havlamayı andıran öksürük ve nefes alma sırasında sesli, tiz bir ses vardır (stridor).

Krup olduğunu nasıl anlarız?

Krup viral bir enfeksiyonun neden olduğu bir hastalıktır. Virüs, ses telleri (larenks) ve soluk borusunda ödem oluşmasına yol açar. Ödem hava yollarını daraltarak nefes alıp vermeyi zorlaştırır. Krup hastalığı olan çocuklarda kaba, havlamayı andıran öksürük ve nefes alma sırasında sesli, tiz bir ses vardır (stridor).

Krup başlangıcı nasıl anlaşılır?

Krup hastalığında; solunum yollarında meydana gelen darlık ve ses tellerindeki şişlik nedeniyle hastalarda boğuk, havlama benzeri öksürük görülür. Bu nedenle hastalık krup olarak adlandırılmıştır. Krup hastalığı belirtiler bakımından başlangıçta grip ile benzerlik gösterir.

Krup olunca ne yapmalı?

Havlama gibi öksürük şikayetiyle acile başvuruyorlar

Krup hastalığı genellikle hafif ateşin eşlik ettiği üst solunum yolu enfeksiyonu bulgularıyla başlar. Ses kısıklığı veya seste kabalaşma, kalınlaşma görülür.


Krup için evde ne yapılır?

Hekim önerisi ile tedavide kortikosteroidler verilir; ateş varsa, ateş düşürücüler kullanılabilir. Bol sıvı alımı sağlanması; ıhlamur, nane, ada çayı, papatya çayı gibi sıvılar tüketilmesi uygun olacaktır. Bakteriyel krup tedavisi viral krup tedavisi gibidir. Ayrıca antibiyotik kullanmak gerekir.

Krup ne zaman tehlikeli?

Özellikle evde tedavi gerektiren krup tanısı konmuş çocukların çoğunda tedaviye ihtiyaç duyulmaz. Çünkü oldukça hafif düzeyde seyreden vakalardır. Genellikle 20-30 dakikalık bir soğuk buhar uygulaması, bol sıvı tüketimi ve ateş için de ağrı kesicilerin verilmesi yeterli görülmektedir.

Krup tehlikeli midir?

Çocuğunuzda dört günden fazla süren hafif krup varsa ya da krupu atlattıktan sonra stridor tekrar başlarsa, doktora gitmelisiniz.

Krup tedavi edilmezse ne olur?

Krup hastalığı genellikle ciddi değildir ve çoğu çocuk evde tedavi edilebilir.

Yalancı krup nedir?

Krup sendromu nedir? Krup sendromu özellikle 3 ila 6 yaş arasındaki çocuklarda görülür. Tedavi edilmemesi durumunda alt solunum yolu enfeksiyonlarına neden olur. En sık bilinen sebebi, boğazdan başlayan; gırtlağa, soluk borusuna ve sonrasında alt solunum yollarına doğru ilerleyen viral enfeksiyonlardır.

Krup kaç günde geçer?

Halk arasında, yalancı difteri, akut larenjit veya yalancı kuşpalazı olarak da bilinmektedir. Enfeksiyona bağlı olarak gırtlak ve çevresindeki organlarda şişlik meydana gelir ve solunum sıkıntısı baş gösterir. Bunun sonucunda boğuk ve havlamaya benzeyen bir öksürük görülür.

Krup ne rahatlatır?

Öksürme ve hapşırma sonrası saçılan damlacıklar ile bu virüs kapılabilmektedir. Bulaşıcılığı olan genellikle hafif geçirilen krup hastalığı 3 ila 4 gün içerisinde tedavi gerektirmeden geçmektedir. Viral krup geçiren çocukların çoğu hastalığı birkaç gün içinde sorunsuz atlatmaktadır.

Krup u ne tetikler?

Krup tedavisinde beslenmenin rolü, genellikle semptomları hafifletmeye yardımcı olmak ve genel bağışıklık sistemini güçlendirmek şeklinde olabilir. Yeterli sıvı alımı, krup semptomlarını hafifletebilir. Çocuklarınıza su, bitki çayı veya meyve suyu gibi sıvıları sunun. Bu, boğazı rahatlatır ve öksürüğü hafifletebilir.

Krup buhar makinesi iyi gelir mi?

Üst solunum yollarının daralması veya tıkanmasıyla ortaya çıkan tabloya genel olarak Krup sendromu diyoruz. Bu sendromun en sık görülen nedeni boğazdan başlayarak gırtlağa, ana soluk borusuna ve daha sonra alt solunum yollarına doğru ilerleyen viral enfeksiyonlardır.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL