kocamustafapaşa

kocamustafapaşa kocamustafapaşa, Koca Mustafa Paşa nereye bağlı?, Koca Mustafa Paşa ya Hangi araç gidiyor?, Samatya Rumca ne demek?, Samatya eski adı nedir?, Eminönü Kocamustafapaşa hangi Otobüs gider?

Koca Mustafa Paşa nereye bağlı?

Koca Mustafa Paşa nereye bağlı?, Koca Mustafapaşa, İstanbul ilinin Fatih ilçesine bağlı bir mahalledir.

Koca Mustafa Paşa ya Hangi araç gidiyor?

Koca Mustafa Paşa ya Hangi araç gidiyor?, Semtin adını Yunanca kumlu anlamına gelen Ψαμάθιον (Psamatyon) sözcüğünden aldığı ve bunun geçmişte semtte bol bulunan kumlu topraklardan ileri geldiği sanılmaktadır.

Samatya Rumca ne demek?

Samatya Rumca ne demek?, Semtin eski adı Psamathion “kum” anlamına gelen Psamathos'tan türemiş.. Gelip geçen yüzyıllar içinde Psamathos Psamathia olmuş, ardından da Samatya'ya dönüşmüş, ancak Cumhuriyet sonrası Bizans kökenli semt adlarının değiştirilmesiyle birlikte adı Koca Mustafa Paşa'ya dönüştürülmüş, ama bu yeni adı pek kullanan yok..

Samatya eski adı nedir?

Samatya eski adı nedir?, 35 otobüs hattı (Eminönü -Koca Mustafapaşa), Eminönü - Sahil Yönü durağından başlayıp Koca Mustafapaşa durağına gidene kadar 13 duraklar geçiyor.

Eminönü Kocamustafapaşa hangi Otobüs gider?

Eminönü Kocamustafapaşa hangi Otobüs gider?, 200, Gebze bölgesinde bulunan Mustafa Paşa Camii Otobüs Durakları konumuna giden son Otobüs aracıdır.

Mustafa Paşa Camii hangi Otobüs gider?

Mustafa Paşa Camii hangi Otobüs gider?, G1, Gebze bölgesinde bulunan Mustafa Paşa konumuna giden son Otobüs aracıdır.

Gebze Mustafa Paşa hangi Otobüs gider?

Gebze Mustafa Paşa hangi Otobüs gider?, Rumca: eğo esena pola ağapo = ben seni çok seviyorum. Yunanca: eğo se ağapo poli.

Karadeniz Rumca seni seviyorum ne demek?

Karadeniz Rumca seni seviyorum ne demek?, Rumca'da "aşkım" anlamına gelen kelime "αγάπη μου" (agápi mou) olarak bilinir. "Αγάπη" kelimesi "aşk" anlamına gelirken, "μου" eklemesi sahiplik bildirir ve "benim" demektir. Böylece, "αγάπη μου" ifadesi, Türkçe'deki "aşkım" kelimesine denk gelir ve "benim aşkım" anlamına gelir.

Rumcada aşkım ne demek?

Rumcada aşkım ne demek?, Καληνύχτα! (Kaliníhta!) Nasılsın? Τι κάνεις; (Ti kánis?)

Rumcada nasılsın ne demek?

Rumcada nasılsın ne demek?, Yakınındaki Kumkapı gibi, Samatya da adını bir zamanlar burada yoğun olarak mevcut olan kumdan almış; ismi Yunanca'da kumlu anlamına gelen “psamathion”nun değişerek günümüze ulaşmış hali. Resmi olarak semtin adı Kocamustafapaşa, ama insanların çoğu hala “Samatya” diyor.

Yunanca Samatya ne demek?

Yunanca Samatya ne demek?, Samatya, FatihSamatya (Yunanca: Ψαμάθεια, Psamatya), İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı semtlerden biridir. Kocamustafapaşa mahallesinin bir bölümünü kapsayan semtin batısında Yedikule vardır.

Samatya'nın Neyi Meşhur?

Samatya'nın Neyi Meşhur?, D-44 (Dolmuş)

D-44 minibüs / dolmuş hattının ilk durağı Kocamustafapaşa Son Durak olup son durağı Taksim durağıdır.


victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL