Kalpte Üfürüm Belirtileri

Kalpte Üfürüm Belirtileri Kalpte Üfürüm Belirtileri, Kalpte üfürüm olduğu nasıl anlaşılır?, Kalpte üfürüm zararlı mıdır?, Kalpte üfürüm ne zaman geçer?, Üfürüm hastalığının belirtileri nelerdir?, Üfürüm EKG de çıkar mı?, Üfürüm ilerlerse ne olur?

Kalpte Üfürüm Belirtileri

Bebeklerde iyi emmeme, büyük çocuklarda iştahsızlık ve sonuç olarak tartı alamama, zayıflık. Sık nefes alma, nefes alırken göğüs kafesinde çekilmeler. Aşırı miktarda terleme. Göğüste ağrı Baş dönmesi, bayılma (senkop)

Kalpte üfürüm olduğu nasıl anlaşılır?

Bunun için tüm dünyada ekokardiyografi dediğimiz kalp ultrasonu yapılmaktadır. Çocuğa hiçbir zararı olmayan bu ultrason tetkiki ile üfürümün adı konulur ve takibi buna göre planlanır. Patolojik üfürümler altta yatan nedene göre klinik takip programına alınırlar.

Kalpte üfürüm zararlı mıdır?

Bu üfürümler hastalık olarak kabul edilmez. Genellikle geçicidir. Ancak kalpte üfürümlerin bir kısmı dışarıdan herhangi bir belirti vermeyen sinsi bir kalp rahatsızlığının habercisi olabilmektedir. Patolojik üfürümler özellikle bebek ve yenidoğanlarda kalp hastalıklarını düşündürür.

Kalpte üfürüm ne zaman geçer?

En sık 3-4 yaşlarında duyuluyor. Üfürümler her yaşta duyulabilir. Kalp delik ve darlıklarına bağlı üfürümler yenidoğan döneminden itibaren altta yatan hastalık tedavi edilmediği sürece devam eder. Masum üfürümler de her yaşta duyulabilse de, en sık duyulma yaşı 3-4 yaş civarıdır.


Üfürüm hastalığının belirtileri nelerdir?

Çocuk kalp doktoru tarafından yapılacak ayrıntılı muayene ve tetkikler (EKG, EKO gibi) sonucunda kalpte duyulan üfürümlerin herhangi bir hastalığa ait olup olmadığı ortaya çıkacaktır. Sonuç olarak üfürüm bir hastalık değil bir muayene bulgusudur.

Üfürüm EKG de çıkar mı?

Eğer tedavi edilmezse, kalbin yıpranmasına ve kalp yetmezliğine yol açabilir. Bununla doğmuş olabilirsin.

Üfürüm ilerlerse ne olur?

Kalp kulakçıkları ve karıncıklar arasında görülen deliklerin oldukça küçük boyutlarda olması hâlinde ameliyata gerek duyulmayabilir. Bu hastalarda görülen tek bulgu genellikle üfürümlerdir. Çoğu hastada doğuştan gelen bu hastalık kendi kendine iyileşir.


Üfürüm iyileşir mi?

Burada bir hastalık söz konusu değildir. Patolojik üfürümler ise daha şiddetli duyulan duyduğumuz yere ve tipine göre bir kapak darlığı ya da yetersizliği, bir damar darlığı, ya da kalpte bir delik gibi durumların sebep olduğu üfürümlerdir.

Üfürüm sebebi nedir?

Kalpte meydana gelen üfürüm bir hastalık olmadığı gibi herhangi bir tedavisi de bulunmamaktadır. Kalpte üfürüm meydana geldiğinde öncelikle bu durumun neden kaynaklandığı teşhis edilmelidir. Daha sonra EKG, göğüs filmi ve ekokardiyogram gibi yöntemlerle kalpte meydana gelen üfürümler tedavi edilir.

Kalpte üfürüm olanlar nelere dikkat etmeli?

Üfürüm, çocuklarda oldukça sık saptadığımız bir bulgudur. Sağlıklı çocukların %70-85'inde masum üfürümler duyulabileceği gibi; üfürüm, doğuştan kalp hastalıkları veya edinsel kalp hastalıklarının bulgusu da olabilir.

Üfürüm kimlerde olur?

Üfürüm her yaşta ortaya çıkabilir

Kalp üfürümleri her yaşta görülmekle birlikte, masum üfürümler sıklıkla 4-5 yaşından sonra tespit edilebilmektedir. Doğumsal kalp hastalıklarına bağlı patolojik üfürümler doğumdan itibaren duyulurken, edinsel hastalıklara bağlı üfürümler her yaşta ortaya çıkabilir.


Kalpte üfürüm kaç yaşında olur?

Bebeklerde morarma, beslenme güçlüğü, emerken yorulma, hızlı soluk alıp verme, nefes darlığı, kilo alamama veya sık akciğer enfeksiyonu (zatürre, bronşit) geçirme gibi sorunlar bulunabilir. Daha büyük çocuklarda çabuk yorulma, çarpıntı, göğüs ağrısı ve bayılma görülebilir.

Üfürüm çarpıntı yapar mı?

Herhangi bir kalp hastalığı olmayan sağlıklı çocukların hemen hemen yarısında masum nitelikli böyle üfürümler duyulabilir. Bu üfürümler, kalbin çalışması sırasında kan pompalanırken oluşan doğal titreşimlerdir. Bu üfürümler masum üfürüm olarak adlandırılır ve hafif şiddette seslerdir.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL