Gül Hastalığı Belirtileri

Gül Hastalığı Belirtileri Gül Hastalığı Belirtileri, Gül hastalığı olup olmadığı nasıl anlaşılır?, Gül hastalığı nasıl başlar?, Gül hastalığı neden cıkar?, Gül hastalığı kimlerde olur?, Gül hastalığı hangi aylarda olur?, Gül hastalığı tehlikeli midir?

Gül Hastalığı Belirtileri

Gül hastalığı (Rosacea), yüzde kızarıklık şeklinde ortaya çıkan özellikle burun, yanak ve alnı etkileyen cilt rahatsızlığıdır. Gül hastalığı zaman zaman alevlenerek kendisini gösterir. Genellikle 30 yaşından sonra görülen rozase hastalığında kızarıklık, döküntü ve yanma gibi belirtiler görülür.

Gül hastalığı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Gül hastalığı (Rosacea), yüzde kızarıklık şeklinde ortaya çıkan özellikle burun, yanak ve alnı etkileyen cilt rahatsızlığıdır. Gül hastalığı zaman zaman alevlenerek kendisini gösterir. Genellikle 30 yaşından sonra görülen rozase hastalığında kızarıklık, döküntü ve yanma gibi belirtiler görülür.

Gül hastalığı nasıl başlar?

Gül hastalığının tanısı için özel bir test yoktur. Hekiminiz fizik muayene esnasında lezyonlarınızı inceleyerek tanı koyabilir. Fakat gül hastalığı ile benzer belirtilere sahip olan sivilce, sedef hastalığı, egzama veya lupus gibi diğer hastalıkları ekarte etmek için bazı kan tetkikleri istenebilir.

Gül hastalığı neden cıkar?

Gül hastalığı belirtileri nelerdir? Hastalık ilk etapta kendini tekrarlayan yanma ve kızarıklık atakları ile gösterir. İlerleyen dönemlerde kızarıklık kalıcı olmaya başlar ve özellikle yüzün orta bölümünde ince kılcal damarlar belirginleşmeye başlar. Cilt hassaslaşır, kurur ve gerilir.


Gül hastalığı kimlerde olur?

Aşırı sıcak veya soğuk, güneş ışınları, genetik etkenler, alkollü veya aşırı kafeinli içecekler, sindirim sistemindeki bozukluklar, iş hayatından veya gündelik hayattan kaynaklanan sinir ve stres birleşiminden dolayı gül hastalığı ortaya çıkabilir.

Gül hastalığı hangi aylarda olur?

Gül hastalığı belirtileri aylarca ciltte sebat edebilir ve kendiliğinden gerileyebilir. Belirtiler aralıklı alevlenmelerle seyredebilir; her yaştan ve cinsiyetten kişiyi etkilemekle beraber sıklıkla orta yaşlı ve beyaz tenli kadınlarda görülür. Hastalık özellikle yüzde ve gövdede görülen döküntülerle ortaya çıkar.

Gül hastalığı tehlikeli midir?

Aslında 2 farklı hastalığa Gül Hastalığı denmektedir. Bir tanesi yüzde görülen ve 'Acne Rosacea' olarak isimlendirilen hastalıktır. Fakat bu yazıda bahsedeceğimiz, vücutta görülen ve 'Pityriasis Rosea' denilen hastalıktır. Bu hastalık genellikle bahar aylarında, mevsim geçişlerinde gözlenir.


Gül hastalığı en çabuk nasıl geçer?

Gül hastalığı genellikle genç yetişkinlerde görülür ve tehlikeli değildir. Akut bir rahatsızlıktır ve birkaç ay içinde kendiliğinden düzelir. Bulaşıcı olup olmadığı hakkında kesin kanıtlar yoktur ancak kalabalık ortamlarda çok sık bulunmak ile ilişkili olabilir.

Gül hastalığı hangi krem iyi gelir?

Klindamisin + benzoyl peroxide kombinasyonu topikal olarak kullanılabilir. Azelaik asitin 20% krem formu özellikle iltihaplı şişlikler olduğunda etkilidir. Topikal retinoidler özellikle kılcal damarlarda etkilidir. Topikal Vit C yüzde kızarıklıklarda etkilidir.

Gül hastalığı tedavi edilmezse ne olur?

Gül Hastalığı Tedavi Edilmezse Ne Olur? Bu hastalık gerekli tedavi uygulanmadığında şiddetlenir ve kronik bir hastalığa dönüşebilir. İlerleyen süreçte sivilce ve iltihaplı yaralar oluşabilir. Daha iler evrede erken teşhis ve tedavi uygulanmadığında lenf kanserine neden olabilir.

Gül hastalığı olanlar ne yapmalı?

Kızarıklığı azaltan topikal ilaçlar.

İlaçların kan damarları üzerindeki etkisi geçicidir, bu nedenle ilacın düzenli olarak uygulanması gerekir. Diğer topikal ürünler ise kızarıklık üzerinde daha az etkiye sahiptir ancak hafif gül hastalığı sivilcelerini kontrol altında tutmaya yardımcı olur.


Gül hastalığı ilacı nedir?

Oral antibiyotikler topikal olanlardan daha hızlı sonuç verme eğilimindedir. Örnekler arasında tetrasiklin, minosiklin ve eritromisin bulunur. İzotretinoin (Accutane) : Bu oral ilaç diğer tedaviler işe yaramadıysa ciddi inflamatuar gül hastalığı vakaları için kullanılır.

Gül hastalığına hangi yiyecekler zararlıdır?

Rozasea (Gül hastalığı)

Yapılan çalışmalara rozasea ile beslenme ilişkisi kesin kabul görmektedir. Bu konuda rozaseayı alevlendiren besinler; baharatlı yiyecekler, alkollü içecekler, sıcak ve kafeinli içeceklerdir. Bunlara ek bazı meyveler, marine edilmiş etler ve peynirler eklenebilir.


victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL