Guatr Nedir Belirtileri Ve Tedavisi

Guatr Nedir Belirtileri Ve Tedavisi Guatr Nedir Belirtileri Ve Tedavisi, Guatr olan kişide ne gibi rahatsızlıklar olur?, Guatr hastalığı nasıl tedavi edilir?, Guatr hastalığı tehlikeli midir?, Guatr hastalığına ne iyi gelmez?, Guatra zararlı yiyecekler nelerdir?, Guatr hastalığı olanlar ne yememeli?

Guatr olan kişide ne gibi rahatsızlıklar olur?

Guatr hastalığında boynun ön kısmında genelde ağrısız olan şişlik, yutma güçlüğü, nefes almada zorluk, ses değişikliği, hızlı kalp atışı, ishal ve kilo kaybı gibi belirtiler görülmektedir. Yaygın olarak iyot eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkan guatr belirtileri şunlardır: Boynun ön kısmında oluşan ağrısız şişlik.

Guatr hastalığı nasıl tedavi edilir?

Guatr tedavisinde ilaç tedavisi, radyoaktif iyot tedavisi ve cerrahi tedavi yöntemlerinden bir veya bir kaçı uygulanabilir. Hastada hormon eksikliği saptanmışsa hormon ilaçları kullanılır. Tam tersine hormon fazlalığı varsa tiroit hormonunu baskılayacak ilaçlar ve radyoaktif iyot tedavisi uygulanır.

Guatr hastalığı tehlikeli midir?

Günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyen bu hastalık her yaşta görülebilmekle birlikte genellikle kadınlarda ve 40 yaş altında daha sık görülür. Tedavi edilmediği takdirde ikincil olarak ortaya çıkabilen farklı hastalıklara yol açarak ölümcül olabilmektedir.

Guatr hastalığına ne iyi gelmez?

Ayrıca guatr hastalarının kükürtlü gıdalardan uzak durması gereklidir. Brokoli, lahana, karnabahar ve soya gibi besinler yasaklı listede olacaktır.

Guatra zararlı yiyecekler nelerdir?

Tuz kullanılıyorsa iyotlu tuz kullanılmalı ve yemeklere sonradan eklenmelidir. Guatrojen besin öğelerinin fazla alımı iyot emilimini engellemektedir. Bu sebeple karalahana,broki,turp,karnabahar,şalgam,soya fasulyesi,hardal,yer fıstığı,darı gibi besinler çok fazla ve çiğ tüketilmemelidir.

Guatr hastalığı olanlar ne yememeli?

Cerrahi tedavi ile hipertiroidi, olguların yaklaşık %97'sinde hemen düzelir. Total tiroidektomi sadece hastalığın ileri düzeyde olduğu hastalarda ve büyük guatrlarda nüksün önlenmesi için uygulanmalıdır. Graves' hastalarının yaklaşık %50'sinde oftalmopatinin klinik bulguları saptanır. BT ile bu oran %90'ı geçer.

Guatr olup olmadığını nasıl anlarız?

Guatrın belirtileri kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Genellikle, eğer hormon seviyelerinde bir değişikliğe sebep olmuyorsa, boynun alt kısmında şişlik olması dışında herhangi bir belirti göstermez. Daha ciddi durumlarda ise aşağıdaki belirtilerle karşılaşılır: Boğazda gerginlik.

Guatr tamamen iyileşir mi?

Tiroid bölgesinden problem yaşayan hastaların Genel Cerrahi bölümüne, gitmeleri gerekir. Sonrasında eğer genel cerrahi hekimi tarafından uygun görülür ise hasta sonraki etapta endokrinoloji bölümüne yönlendirilebilir. Tiroid hastalığına sahip olan hastalara genel cerrahi doktorları bakmaktadır.

Guatr olduğu nasıl anlaşılır?

Guatr kan tahlili ile anlaşılabilir bir hastalıktır, ancak kesin tanı için ultrason ve sintigrafi gerekebilir.

Guatr için hangi doktora gitmek lazım?

Guatr hastalığı şüphesi olan hastaların sağlık kurumlarında ziyaret etmeleri gereken bölüm genel cerrahi bölümüdür. Hasta genel cerrahi bölümüne gitmeli ve burada şüphelerini dile getirmeli, semptomlarından bahsetmeli ve sonrasında ise gerekli tetkikler yapılması amacı ile vakit kaybetmeden muayenesi yapılmalıdır.

Guatr kan tahlilinde belli olur mu?

Yoğurt otu, tiroid ve guatr gibi sağlık problemlerine karşı bitkisel çözüm olarak kullanılır. Çoban süzgeci olarak da bilinen bu bitki tiroid bezinin düzgün çalışmasında etkili rol oynar. İyot kaynağı olarak görülen yoğurt otu, iyot eksikliğine bağlı olarak gelişen tiroid hastalığına iyi geldiği bilinmektedir.

Guatr için hangi doktora gitmeliyim?

TSH yüksekliği, unutkanlığa, halsizliğe, depresyona sebep olarak cilt kuruluğu, kolay üşümeye gibi belirtiler ortaya çıkarabilir. Bunların yanında kilo alma ve verememe, göz çevresinde şişlik, kısırlık ve adet düzensizliği yaratabilir.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL