Crestor etken maddesi

Crestor etken maddesi Crestor etken maddesi, CRESTOR nedir ne işe yarar?, CRESTOR 20 mg yan etkileri nelerdir?, CRESTOR ne zaman alınmalı?, CRESTOR 40 mg nasıl kullanılır?, CRESTOR hangi hastalıklara iyi gelir?, En iyi kolesterol ilacı hangisi?

Crestor etken maddesi

Etkin madde: Her bir tablet; 20 mg rosuvastatine eşdeğer miktarda 20,8 mg rosuvastatin kalsiyum içerir.

CRESTOR nedir ne işe yarar?

Etkin madde: Her bir tablet; 20 mg rosuvastatine eşdeğer miktarda 20,8 mg rosuvastatin kalsiyum içerir.

CRESTOR 20 mg yan etkileri nelerdir?

CRESTOR, kanda bulunan, lipid adı verilen, en yaygını kolesterol olan yağ maddelerinin düzeylerini düzeltmek için kullanılır. Kanda bulunan kolesterolün değişik tipleri vardır. “Kötü” kolesterol (LDL-K) ve “iyi” kolesterol (HDL-K). CRESTOR “kötü” kolesterolü düşürür, “iyi” kolesterolü yükseltir.


CRESTOR ne zaman alınmalı?

Yaygın: Baş ağrısı • Karın ağrısı • Kabızlık • Hasta hissetme • Kaslarda ağrı • Güçsüzlük hissi • Baş dönmesi • Şeker (diyabet) hastalığı. Bu daha ziyade kan şekeri ve yağlarının düzeyleri yüksek olanlarda, aşırı kilolularda ve yüksek kan basıncı olanlarda olasıdır.

CRESTOR 40 mg nasıl kullanılır?

Tableti suyla bütün olarak yutunuz. CRESTOR'u günde bir kez alınız. CRESTOR'u günün herhangi bir vaktinde alabilirsiniz. CRESTOR tableti, unutmamanız için, her gün aynı saatte almaya dikkat ediniz.

CRESTOR hangi hastalıklara iyi gelir?

CRESTOR, günün herhangi bir saatinde, aç veya tok karnına alınabilir. 5 mg'lık doz, 10 mg çentikli tabletin bölünmesiyle alınabilir. Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek yetmezliği: Hafif ve orta derecede böbrek yetmezliği olanlarda doz ayarlamasına gerek yoktur.

En iyi kolesterol ilacı hangisi?

“Kötü” kolesterol (LDL-K) ve “iyi” kolesterol (HDL-K). CRESTOR “kötü” kolesterolü düşürür, “iyi” kolesterolü yükseltir. Vücudunuzun “kötü” kolesterol üretmesini önlemek için vücudunuza yardımcı olarak etki eder. Aynı zamanda vücudunuzun “kötü” kolesterolü kanınızdan uzaklaştırma kabiliyetini artırır.

CRESTOR günde kaç kez kullanılır?

Özellikle, düşük dozda fluvastatin en az etkili statinken, rosuvastatin, LDL kolesterolü düşürmede en çok etkiye sahip olandır. Yan etkilerin ortaya çıkma olasılığı dozla arttığı için, doktorlar doğal olarak maksimum etkiyi mümkün olan en az dozla elde etmeyi tercih etmektedir.

Kolesterol ilacı bırakılırsa ne olur?

Normal doz aralığı günde bir kez oral olarak 5-20 mg'dır. Pediyatrik hastalarda doz titrasyonu, tedavi önerilerinde tavsiye edildiği üzere, bireysel yanıta ve tolerabiliteye göre yürütülmelidir (Bkz. Bölüm 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri).

CRESTOR kan şekerini yükseltir mi?

Kalp hastalarında ise kolesterol seviyesi normal değere ulaşsa bile ilacın dozu azaltılır ve nadiren kesilir. İlaç hekim önerisi olmada bırakılırsa hastaların çoğunda düşen kan değeri zamanla yine yükselir ve yüksek kolesterolün damar üzerindeki zararlı etkileri devam eder.

CRESTOR sabah mı akşam mı?

Crestor'un orijinal İngilizce prospektüsünde ilacın kan şekerini yükselttiği, diyabeti artırdığı ve kan şekerinin ölçümünde kullanılan enzimi de yükselttiği açıkça ifade edilirken Türkiye'deki prospektüsünde bu bilgiler yok, saklanmış. Bu İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü'nün sorumluluğu.

CRESTOR nasıl bir ilaç?

CRESTOR'u günün herhangi bir vaktinde aç veya tok karnına alabilirsiniz. CRESTOR tableti, unutmamanız için, her gün aynı saatte almaya dikkat ediniz. Düzenli kolesterol kontrolleri için doktorunuza gitmeniz çok önemlidir. Böylece, kolesterolünüzün istenen düzeye geldiğinden ve bu düzeyde kaldığından emin olabilirsiniz.

CRESTOR hangi doktor yazar?

Daha önceki araştırmalar kolestrolü düşüren ilaçların, kalp krizi ve felç riskini azalttığını göstermişti. Amerika Gıda ve İlaç Dairesi'ne bağlı panele göre, Crestor adlı ilacın, kolestrolü olmayan yaşlılarda da kalp krizi ve felç riskini önlemek için kullanılması mümkün.

CRESTOR aç mı tok mu?

Atorvastatin, Simvastatin ve Pravastatin'in 40 mg ve üzeri formların ve rosuvastatinin 20 mg ve üzeri formları için kardiyoloji kalp damar cerrahi endokrinoloji uzmanı tarafınca rapor çıkarılıp bu hekimlerce reçete edilmesi gerekmektedir.

CRESTOR statin mi?

CRESTOR'u aç veya tok karnına alabilirsiniz. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Hamile iseniz CRESTOR kullanmayınız. CRESTOR kullanırken hamile olduğunuzu fark ederseniz derhal kullanmayı durdurunuz ve doktorunuza söyleyiniz.

CRESTOR fiyatı ne kadar?

Günümüzde çeşitli sayıda statin bulunmaktadır.

lovastatin (lovakor) pravastatin (pravachol) simvastatin (zocor, zovatin, lipovas, simvakol vb) rosuvastatin (crestor vb)


CRESTOR yan etkileri nelerdir?

Ağızdan alınır. Yaygın yan etkiler arasında karın ağrısı, mide bulantısı, baş ağrısı ve kas ağrıları bulunur. Ciddi yan etkiler rabdomiyoliz, karaciğer sorunları ve diyabeti içerebilir.

CRESTOR yerine ne kullanılır?

Kötü kolesterolü düşürerek kalp hastalıklarını önlemede kullanılan temel ilaçlar ise Lipitor ve Crestor gibi statin ilaçlar veya bunların ucuz jenerik eşdeğerleri olarak kabul ediliyor.

Su içmek kolesterole iyi gelir mi?

Su içmek kolesterolü düşürür mü? Günde 2 litre sıcak su içmek, günde 1 saat yürüyüş yapmak ve gece dolu mideyle yatağa girmemek de kolesterolü düşürür. Ayrıca bütün narenciyelerin (portakal, mandalin, limon, greyfurt) gibi içindeki beyaz kısmının iyi bir kolesterol düşürücü olduğunu unutmayın.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL