Citol Yan Etkileri

Citol Yan Etkileri Citol Yan Etkileri, Citol nedir yan etkileri nelerdir?, Citol ilaç ne için kullanılır?, Citol kimler kullanamaz?, Citol 40 mg yan etkileri nelerdir?, Citol sakinleştirir mi?

Citol Yan Etkileri



Citol nedir yan etkileri nelerdir?

CİTOL selektif serotonin geri alım inhibitörüdür (SSRI) ve antidepresanlar olarak bilinen bir ilaç grubuna aittir. Beyindeki serotonin sistemine etki ederek serotonin düzeylerini yükseltirler. Serotonin sistemindeki bozukluklar depresyon ve depresyonla ilişkili hastalıkların gelişmesinde önemli bir faktördür.

Citol ilaç ne için kullanılır?

Depresyon tedavisi ve relaps/rekürenslerin önlenmesi, Agorafobili veya agorafobisiz panik bozukluğu, Obsesif Kompülsif Bozukluk (OKB) tedavilerinde kullanılır.

Citol kimler kullanamaz?

CİTOL, çocuklar ve 18 yaşın altındaki adolesanların tedavisinde kullanılmamalıdır (bkz. bölüm 4.4). Geriyatrik popülasyon (65 yaş üstü): Yaşlı hastalarda doz, önerilen günlük dozun yarısına düşürülmelidir (ör. günlük 10-20 mg). Yaşlı hastalar için önerilen doz günde en fazla 20 mg'dır.

Citol 40 mg yan etkileri nelerdir?

Baş dönmesi, duyusal bozukluklar (parestezi dahil), uyku bozuklukları (insomnia ve yoğun rüyalar dahil), ajitasyon veya anksiyete, bulantı ve/veya kusma, tremor, konfüzyon, terleme, baş ağrısı, diyare, palpitasyonlar, duygusal dengesizlik, irritabilite ve görme bozuklukları en yaygın olarak bildirilen reaksiyonlardır.

Citol sakinleştirir mi?

CİTOL genel olarak sersemlik haline neden olmaz. Fakat yine de bu ilacı almaya başladığınızda baş dönmesi veya uyku hali hissederseniz, bu etkiler geçinceye kadar araç kullanmayınız veya herhangi bir alet veya makine çalıştırmayınız.

Citol hangi grup ilaç?

CİTOLES 14, 28, 56 ve 84 tabletlik ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır. bozukluk gibi anksiyete bozukluklarında kullanılır. antidepresan grubuna dahildir. Bu ilaçlar beyindeki serotonin sistemini etkileyerek serotonin düzeylerini arttırırlar.

Sakinleştirici etkisi ne zaman geçer?

Uyku ilaçlarının etkisi 2 hafta sonra azalmaya başlar. Sakinleştiricilerin gösterdiği etki de en fazla 8 haftadan sonra azalır. Bu nedenle uyku ilaçlarını en fazla 2, sakinleştiricileri ise en fazla 8 hafta kullanabilirsin.

Antidepresan ilaçları bir anda bırakılırsa ne olur?

Diğer ilaçlar gibi antideprasanlar aniden bırakılırsa yoksunluk belirtileri ortaya çıkar. En sık görülen belirtiler baş dönmesi, dengesiz yürüme, yorgunluk ve baş ağrısıdır. Ayrıca hastalık kısa bir süre tekrar nüksedebilir. Depresyon ve aşırı sinirlilik görülebilir.

Antidepresan ilaçları bıraktıktan sonra yan etkileri ne zaman geçer?

Yan etkilerin süresi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir, ancak genellikle birkaç gün ile birkaç hafta arasında sürebilir.

Cipralex ile citol aynı mı?

Cipralex'in eşdeğerleri Türkiye'de Citoles, Avertyn, Elitrex, Eslong, Eslorex, Esmax, Esram, Estilom, Exeram, Losiram, Loures, Secita, Sevpram, Sitela, Tiopram ve Zendor adıyla pazarlanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü'nün Temel İlaçlar Listesinde yer almaktadır.

CİTOLES ne kadar sürede etki eder?

Majör depresif durumlar Günde bir kez 10 mg olarak alınır. Bireysel hasta cevabına göre, doz günde maksimum 20 mg'a çıkarılabilir. Antidepresan cevap için genelde 2-4 hafta gerekir. Belirtiler düzeldikten sonra, alınacak cevabın konsolidasyonu için en az 6 aylık tedavi süresi gerekmektedir.

Depresyon ilacı nasıl bırakılır?

Antidepresan ilaçlar aniden bırakılmaması gereken ilaçlardır. Bu ilaçların doktor kontrolünde azaltılarak bırakılması gerekir. Antidepresanlar sıklıkla 4 hafta süresince azaltılarak bırakılır. Bazı ilaçlarda bu süre daha da uzun tutulabilir.

Citol nedir Ekşi?

özellikle ilk kullanımda esneme ve mide bulantısına sebep olan anti depresan ilaç.

Cipro nedir ve ne için kullanılır?

CIPROⓇnun etkin maddesi olan siprofloksasin, florokinolon grubu bir antibiyotiktir. Antibiyotikler enfeksiyona neden olan bakterileri öldürmek için kullanılır. CİPRO®, içerisinde 100 mililitrelik şişelerde bulunur.

Kaygı giderici ilaçlar hangileri?

Fluoksetin (Prozac), Paroxetin (Paxil), Sertralin (Lustral), Fluvoxamine (Faverin), Citalopram (Citol), Essitalopram (Cipralex) gibi ilaçlar psikiyatristlerin en tercih ettiği selektif serotonin geri alım inhibitörleridir.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL