Burundan boğaza su kaçması orucu bozar mı?

Burundan boğaza su kaçması orucu bozar mı? Burundan boğaza su kaçması orucu bozar mı?, Burundan su girerse oruç bozulur mu?, Boğaza su kaçarsa oruç bozulur mu?, Duş alırken burundan su kaçması orucu bozar mı?, Boğazdan gelen su orucu bozar mı?

Burundan boğaza su kaçması orucu bozar mı?

Buhârî, Savm, 26 [1933]; Müslim, Sıyâm, 171 [1155]) cevabını vermiştir. Şâfiî mezhebine göre; abdest veya gusül alırken ağız ve burna az miktarda alınan su, elde olmayarak (hataen) boğazdan inerse oruç bozulmaz. Çünkü oruçlu iken abdestte ağza ve burna az miktarda su vermek menduptur.

Burundan su girerse oruç bozulur mu?

Buhârî, Savm, 26 [1933]; Müslim, Sıyâm, 171 [1155]) cevabını vermiştir. Şâfiî mezhebine göre; abdest veya gusül alırken ağız ve burna az miktarda alınan su, elde olmayarak (hataen) boğazdan inerse oruç bozulmaz. Çünkü oruçlu iken abdestte ağza ve burna az miktarda su vermek menduptur.

Boğaza su kaçarsa oruç bozulur mu?

Oruçlu, abdest sırasında mazmaza yaparken veya burnuna su çekerken, istemeden boğazına su kaçarsa, bu onun orucunu bozmaz. Oruçlu iken burnuna su çekerken midesine su kaçan bu kimsenin kalbi, orucu bozmayı kastetmemiştir.

Duş alırken burundan su kaçması orucu bozar mı?

Orucu bozan fiilin hataen yapılması orucu bozar ve yalnızca kazayı gerektirir. Hataen boğaza su kaçması, oruçlu bulunulduğu hatırda değilken meydana gelirse, unutarak yapılmış hükmünü alır ve oruç bozulmaz (el-Fetâva'l-Hindiyye, I, 222).

Boğazdan gelen su orucu bozar mı?

Eğer duş alırken ağız ve burundan su girerse, sindirim sistemine, mideye ulaşırsa oruç bozulur. Banyo yaparken, abdest alırken ağız ve burun içerisinden genze su kaçmamasına dikkat edilirse oruç bozulmayacaktır.


Oruçluyken gusülde genize ve boğaza su çekmek nasıl olmalıdır?

Miktarı ne olursa olsun kendiliğinden gelen kusuntu orucu bozmaz. Aynı şekilde mideden ansızın ağza yükselip tekrar mideye dönen şeyler de oruca zarar vermez. Kişinin kendi isteği ile ağız dolusu kusması hâlinde ise oruç bozulur.

Buruna deniz suyu sıkmak orucu bozar mı?

Guslederken ağza ve burna su vermek farzdır. Ağza verilen suyu boğaza kadar ulaştırıp çalkalamak ve burna verilen suyu da iyice çekmek sünnettir. Bu hüküm oruçlu olmayan kimseler içindir. Oruçlu olanların, boğaza veya genze su kaçma ihtimali olduğu için böyle yapmaları uygun olmaz.

Şüpheye girmek orucu bozar mı?

Tıpkı sprey gibi burun damlası da orucu etkilemez. Abdesti bozmaz.

Dudaklarını yalamak orucu bozar mı?

Peygamber'in oruçlu iken misvak kullandığı, sahih hadis kaynaklarında yer almaktadır (Buharî, Savm, 27; Tirmîzî, Savm, 29). Diğer taraftan, “kesin olarak bilinen, şüphe ile bozulmaz” kaidesi gereğince, mideye ulaşıp ulaşmadığı konusunda şüphe bulunan bu şeyle oruç bozulmaz.

Bir damla su yutmak orucu bozar mı?

Hariçten dudağınıza tuz sürüp sonra da onu yalasanız oruç bozulur. Ter ile tuzlanmış dudağı tabii olarak yalamak orucu bozmaz. Bu yalama eylemleri namazı da bozmaz.

Oruç tutarken kıl alınır mı?

Bir damla ilaç veya bir damla su, isteyerek yutulursa oruç bozulur, kefaret de gerekir. Abdest alırken istemeden yutulursa kefaret gerekmez, çünkü bunda kasıt yoktur. Abdest alırken ağızda kalan yaşlığı yutmakla, ağza burna verilen ilacın yutulması mukayese edilemez, çünkü abdest almak zarurettir.

Oruçluyken abdest alırken ağza su vermesek olur mu?

Vücuttaki kılların hangi yolla olursa olsun alınması orucu bozmaz. Çünkü oruç, bir şey yemek, içmek ve cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı bozulur. Kıl almak veya aldırmak bunların kapsamında olmadığından orucu bozmaz.

Güzel koku koklamak orucu bozar mı?

Hanefî, Şâfiî ve Mâlikîlerin içerisinde bulunduğu cumhura göre, ağza ve burna su vermek abdestin sünnetlerindendir (Merğinânî, el-Hidâye, 1/16; Nevevî, el-Mecmû', 1/465; Hattâb, Mevâhib, 1/245).

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL