Ator Yan Etkileri

Ator Yan Etkileri Ator Yan Etkileri, Ator ne kadar süre kullanılmalı?, Ator nedir ve yan etkileri?, Kolesterol ilacı vücuda zarar verir mi?, Ator ilaç ne işe yarıyor?, Ator kimler kullanamaz?

Ator Yan Etkileri

Yaygın yan etkiler arasında eklem ağrısı, ishal, mide ekşimesi, mide bulantısı ve kas ağrıları bulunur. Ciddi yan etkiler rabdomiyoliz, karaciğer sorunları ve diyabettir. Hamilelik sırasında kullanılması fetüse zarar verebilir.

Ator ne kadar süre kullanılmalı?

Yaygın yan etkiler arasında eklem ağrısı, ishal, mide ekşimesi, mide bulantısı ve kas ağrıları bulunur. Ciddi yan etkiler rabdomiyoliz, karaciğer sorunları ve diyabettir. Hamilelik sırasında kullanılması fetüse zarar verebilir.

Ator nedir ve yan etkileri?

Bu doz ihtiyacınız olan miktarı aldığınız belirlenene kadar doktorunuz tarafından arttırılabilir. Doktorunuz 4 hafta veya daha uzun aralıklarla kontrol ederek dozu size uygun hale getirecektir. ATOR'un yetişkinlerde en yüksek dozu günde bir kez 80 mg, çocuklarda günde bir kez 20 mg'dır.

Kolesterol ilacı vücuda zarar verir mi?

Ciltte, ağızda, gözlerde, cinsel organ çevresinde; cilt soyulması, şişmesi, kabarcıklanması ve ateş ile seyreden ciddi hastalık hali. anormal kas yıkımı atorvastatin almayı bırakmış olsanız bile her zaman kendiliğinden düzelmez. Hayatı tehdit edebilir ve böbrek problemlerine yol açabilir.

Ator ilaç ne işe yarıyor?

Kolesterol ilaçları yan etki profili açısından oldukça güvenli ilaçlardır. Ancak çok yüksek dozda kullanılırlarsa karaciğerde geçici enzim yükselmesi yapabilirler. Kalıcı karaciğer harabiyeti de yine ancak altta yatan karaciğer hastalığı olan hastalarda gelişebilir.

Ator kimler kullanamaz?

- Ator atorvastatin içeren bir statin grubu antihiperlipidemiktir. Diyet ve diğer yöntemlere ilave olarak, bu yöntemlere cevabın yetersiz kaldığı durumlarda yükselmiş total kolesterol, LDL kolesterol ve apolipoprotein B ve trigliseridin düşürmesinde endikedir.

Kolesterol ilaçlarının yan etkileri nelerdir?

Karaciğer yetmezliği:

ATOR karaciğer yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır (bkz. Bölüm 4.4 ve 5.2). ATOR aktif karaciğer hastalığı olan hastalarda kontrendikedir (bkz. Bölüm 4.3).


Ator kolesterol ilacı mı?

Lipitor markası altında satılan atorvastatin, yüksek risk altındaki kişilerde kardiyovasküler hastalıkları önlemek ve anormal lipid düzeylerini tedavi etmek için kullanılan bir statin ilacıdır. Kardiyovasküler hastalıkların önlenmesi için statinler birinci basamak tedavidir.

En iyi kolesterol ilacı hangisi?

Özellikle, düşük dozda fluvastatin en az etkili statinken, rosuvastatin, LDL kolesterolü düşürmede en çok etkiye sahip olandır. Yan etkilerin ortaya çıkma olasılığı dozla arttığı için, doktorlar doğal olarak maksimum etkiyi mümkün olan en az dozla elde etmeyi tercih etmektedir.

Kolesterol kaç olursa ilaç kullanmak gerekir?

Bu grupta tedavide genel olarak sadece diyet yeterlidir. Ancak, toplam risk faktörü sayısı 2'nin altında olduğu halde, kolesterol düzeyi çok yüksekse (total kolesterol 300 mg/dl) ve üzeri, LDL-kolesterol 190mg/dl ve üzeri) ve diyetle düşmüyorsa, ilaç tedavisine başlanmalıdır.

Kolesterol ilaçları kalp krizini önler mi?

Ancak kalp- damar hastalığı tanısı almış ve/veya ciddi risk faktörleri (şeker hastalığı, ailede kalp hastalığı öyküsü, obezite, sigara kullanımı) olan hastalarda kolesterol ilaçlarının kullanımı kalp krizi geçirme ve dolayısıyla ölüm riskini azalttığı gösterilmiş olan hayatı ilaçlardır.

Kolesterol ilacı kas erimesi yapar mı?

5. Kas erimesi: Statinler yan etki olarak kas ağrısı yapabiliyor. Bu yan etki yüksek doz alanlarda daha sık olabilir, ancak ciddi kas erimesi yüzbinde bir görülüyor. Doktorunuz bu yan etkiyi de belirli aralıklarla kanda CPK enzimi ölçümleri ile takip edecektir.

Kolesterol ilaçları cinsel gücü etkiler mi?

Timur Timurkaynak, toplantıda sunulan araştırma sonucunu değerlendirerek, kalp ve damar hastalığı olan ya da yüksek kolesterolü bulunan erkeklerde görülen kolesterol ilacı kullanımının erektil disfonksiyonunu yani sertleşme sorununu iyi yönde etkileşimi ortaya koyduğunu söyledi.

Ator ne zaman alınır?

ATOR tabletler bütün olarak su ile yutulmalıdır. Dozlar günün herhangi bir saatinde, yemekle birlikte veya ayrı olarak alınabilir. Buna rağmen, dozunuzu günün aynı saatlerinde almayı deneyiniz.

Ator 20 mg hangi saatlerde kullanılır?

Dozlar günün herhangi bir saatinde, yemekle birlikte veya ayrı olarak alınabilir. Buna rağmen, dozunuzu günün aynı saatlerinde almayı deneyiniz. Değişik yaş grupları: Çocuklarda kullanımı: 10 yaş ve üzeri çocuklarda tavsiye edilen başlangıç dozu 10 mg, tavsiye edilen maksimum doz ise günde 20 mg'dır.

Ator hangi doktor yazar?

Atorvastatin, Simvastatin ve Pravastatin'in 40 mg ve üzeri formların ve rosuvastatinin 20 mg ve üzeri formları için kardiyoloji kalp damar cerrahi endokrinoloji uzmanı tarafınca rapor çıkarılıp bu hekimlerce reçete edilmesi gerekmektedir.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TLAnkara Göğüs Estetiği