Amphora ne işe yarar?
Amphora ne işe yarar?,
Tanım. Amfora (Yunanca: amphoreus), antik çağda şarap ve zeytinyağı gibi gıda maddelerinin depolanması ve taşınması için kullanılan iki dikey kulplu bir kavanozdur. Adı, Yunanlılar tasarımı Doğu Akdeniz'den almış olsalar da, 'her iki tarafta da taşınan' anlamına gelen Yunanca amphi-phoreus'tan türemiştir. Amfora neden sivri?
Amfora neden sivri?,
Sivri Dipli Amfora: Genelde ticaret için kullanılan amfora tipidir. Sivri dipli olması sayesinde taşıma araçlarında yer tasarrufu sağlamıştır. Ticari amphora nedir?
Ticari amphora nedir?,
Amphoralar, antik dönemde, çoğunlukla deniz aşırı taşımacılıkta ürünlerin sevkiyatında kullanılan ve kentler arasındaki ticari bağlantıları ortaya koyan kaplardır. Eski küplere ne denir?
Eski küplere ne denir?,
Kanopik, Antik Mısır'da insanlar mumyalanırken iç organların konulduğu kaplardır. Diğer adı kanopik çömleklerdir. Bu organlar farklı başları olan çömlek küplere konulurlar. Her tanrı farklı bir organı korur. Şarap sürahisi ne işe yarar?
Şarap sürahisi ne işe yarar?,
Şarap sürahisi . Şarap sürahisi içine bütün bir şişe şarabın döküldüğü bir bardak servis kabıdır. Tortuları çıkarmak, şarabı havalandırmak, dökmeyi kolaylaştırmak ve zarif sunum sağlamak için kullanılırlar. Amfora kaç yıllık?
Amfora kaç yıllık?,
Gövdesi geniş ağız kısmı dar olan amforanın zeytinyağı ve şarap gibi sıvıların korunması amacıyla kullanıldığını anlatan Karakaş, "Sivri dipli amfora ticaret amaçlı yapıldığı için önem arz etmekte. Yapılış şekli ve üzerindeki motiflerden yola çıkarak milattan sonra 330'lu yıllara tarihlenmekte. Amphoriskos nedir?
Amphoriskos nedir?,
Form: Dar ağızlı ve boyunlu, omuzdan iki kulplu, genelde oval gövdeli, sivri dipli taşıma kaplarıdır. Yunanca “amphi-her iki kenarda” ve “phero- taşımak” kelimelerinden gelmektedir (Er, 2004, s.24-25). Sivri dipli olduklarından ayakta durabilmeleri için camdan veya metalden kaideler kullanılmıştır. Boule nedir antik?
Boule nedir antik?,
Antik Yunan şehirlerinde, boule ( Antik Yunanca : βουλή ; çoğul : boulai , βουλαί ) şehrin günlük işlerini yürütmek üzere atanan bir konseydi ( βουλευταί , bouleutai ).