Adetliyken fatiha okunur mu

Adetliyken fatiha okunur mu Adetliyken fatiha okunur mu, Regl iken Fatiha suresi okunur mu?, Adetli iken hangi sureler okunmaz?, Adetliyken Fatiha tesbih çekilir mi?, Kadınlar özel günlerinde sure okuyabilir mi?

Adetliyken fatiha okunur mu

Kadınlar âdet veya lohusalık hâllerinde iken dua edebilirler; zikir ve dua anlamı taşıyan âyet-i kerîmeleri okuyabilirler.

Regl iken Fatiha suresi okunur mu?

Kadınlar âdet veya lohusalık hâllerinde iken dua edebilirler; zikir ve dua anlamı taşıyan âyet-i kerîmeleri okuyabilirler.

Adetli iken hangi sureler okunmaz?

Hanefî, Şâfiî ve Hanbelîlere göre tıpkı cünüp gibi âdetli veya lohusa kadın da Kur'ân okuyamaz. Çünkü Hz. Peygamber (s.a.s.) “Âdetli kadın ve cünüp olan kimse Kur'ân'dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizî, Tahâret, 98 [131]; İbn Mâce, Tahâret, 105 [595-596]) buyurmuştur.


Adetliyken Fatiha tesbih çekilir mi?

Ayetel kürsi adetliyken hem yüzünden hem de ezberden okumak caiz olmamaktadır. Adet hali gibi durumlarda gusül abdesti alındıktan sonra ancak okumak mümkündür. Gusül gerektiren adet hallerinde Kuranı kerime dokunmak ve yüzünden okumak haramdır.

Kadınlar özel günlerinde sure okuyabilir mi?

adet olan kadınların veya cünüplerin, Kunut vesaire gibi çeşitli duaları okumalarında, tesbih ve tehlil kelimelerini söylemelerinde ve Hazret-i Peygambere salat ve selam getirmelerinde hiçbir mahzur yoktur.

Adetliyken El Fatiha denince fatiha okunur mu?

Bunun neticesinde Kur'an'a dokunma ve onu okuma konularında ihtilaf edilmiştir. Bir grup âlim “hayızlı kadının Kuran'a dokunması haramdır”1 derken, diğer bir grup “caizdir” demiştir. Buna karşılık “dokunmak haramdır ama bakabilir, dokunmadan okuyabilir”2 şeklinde fetvalar da verilmiştir.

Regl iken fatiha nasıl okunur?

Kadınlar âdet veya lohusalık hâllerinde iken dua edebilirler; zikir ve dua anlamı taşıyan âyet-i kerîmeleri okuyabilirler. Bunun yanında, kelime-i şehâdet, kelime-i tevhid, istiğfar, salavât-ı şerîfe getirebilirler.

Adetliyken ezbere felak nas okunur mu?

Aynı şekilde Fâtiha, Âyetü'l-kürsî, Felâk, Nâs ve İhlâs Sûrelerini zikir maksadıyla, Allah'ı hatırlamak düşüncesiyle okumak haram değildir. Mâlikî mezhebine göre, hayızlı ve lohusa olan kadının az miktarda Kur'ân okumasında bir mahzur bulunmamaktadır. Bu az miktar da yukarıda adı geçen sûreler miktarıdır.

Regl iken kısa sureler okunur mu?

Canlı yayında seyircilerinin sorularını yanıtlayan ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu'na programa görüntülü bağlanan anne ve kızı tarafından "Bir kadın regl halindeyken Ayet-el Kürsi, Nas, Felak surelerini okuması doğru mudur?" sorusu yöneltildi. Hatipoğlu, "Dini açıdan hiçbir sıkıntısı yok.

Regl olurken Ayetel Kürsi okunur mu?

Diyanet'in açıklamasına göre; Hanefî, Şâfiî ve Hanbelîlere göre tıpkı cünüp gibi âdetli veya lohusa kadın da Kur'an okuyamaz. Çünkü Hz. Peygamber “Âdetli kadın ve cünüp olan kimse Kur'an'dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizî, Tahâret, 98; İbn Mâce, Tahâret, 105) buyurmuştur.

Adetliyken ezberden ihlas suresi okunur mu?

Ayetel kürsinin adetliyken hem ezberden hemde Kur'andan okunması caiz değildir. Bu ayeti kerime sadece adet halinin sona ermesinin ardından gusül abdesti alındıktan sonra okunabilir. Gusül abdesti gerektiren adet hallerinde Kuranı kerime el sürmek ve yüzünden okumak haram olmaktadır.

Âdet döneminde hangi sureler okunur?

Gusül abdesti olmayan kişilerin sureleri ezberden de okuması doğru değildir. Bu nedenle gusül alındıktan sonra okunması gerekir. Kadınların adetli iken sureleri ezberden de okumaması gerekmektedir.

Yatarak zikir yapılır mı?

Adetli bir kadının temizleninceye kadar dua okumasında herhangi bir engel yoktur. İstenilen sözlü dualar okunabilir, hatta Fatiha suresinin (sadece dua maksatlı) dokunmadan okunabileceği bile öne sürülmektedir.

victoryprofessionalcare.com
Çelik Kapı1 Euro Kaç TL