Islak Kek Tarifi Nefis Yemek Tarifi, Islak kek nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?, Islak kek sosu nasıl yapılır?, Ağlayan kek nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?, Islak kek fırında nasıl pişer?, Çikolata soslu ıslak kek nasıl yapılır?
Islak kek nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?
Süt ve şekeri sos tenceresinde ısıtarak başlayın.Ardından içerisine sıvı yağ ve kakao ilave ederek kıvamı hafif toparlayıncaya kadar karıştırın. Klasik orta boy borcam için 1 su bardağı süte, 4 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı kakao yeterli olacaktır. 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ da bu sosu tamamlayacaktır.
Islak kek sosu nasıl yapılır?
Islak Kek Fırında Nasıl Pişirilir? Islak kek için öncelikle kekinizi tarife uygun olarak hazırlamalısınız. Yağlanmış, ısıya dayanıklı bir kapta önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin ve sosu hazırlayarak tarife uygun olarak kekle birleştirin.
Ağlayan kek nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?
Sosu için krema, süt, yağ, şeker ve kakao karıştırılarak kaynayıncaya kadar ocakta tutulur. Kaynadığı anda ocaktan alınıp içerisine çikolata ilave edilir. Çikolata eriyene kadar karıştırılır. Fırından çıkan kek 2-3 dakika sonra dilimlenir ve ılınmış olan çikolata sosuyla buluşturulur.
Islak kek fırında nasıl pişer?
Ancak canımız kek yapmak isteyip evde süt ya da yoğurdun bulunmadığı durumları da sıkça yaşamışızdır. Bu durumların aslında kurtarıcı bir malzemesi var. O da su. Üstelik laktoz hassasiyeti olanlarda keklerini suyla hazırlayabilir, gönül rahatlığıyla tüketebilirler.
Çikolata soslu ıslak kek nasıl yapılır?
*Kekimiz piştikten sonra fırından alıp 5 dk dinlendirip dilimliyoruz ve üzerine 1 bardak soğuk sütü döküyoruz.
Keki ıslatmak için süt yoksa ne kullanılır?
Kekin sosunu kek fırından çıkmaya yakın sosunuzu hazırlamaya başlayın. Bunun için tüm malzemleri bir sos tenceresine alın ve güzelce karıştırın. Sıcak ve hafif koyu kıvamlı bir sos elde edin. Kekinizi fırından alın ve henüz sıcakken dilimleyip üzerine sıcak sosu gezdirin.
Keki ıslatmak için süt ne zaman dökülür?
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.Kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba aktarın.Keki fırına verip 30 dakika kadar pişirin. Bu esnada kekin sosu için süt, toz şeker ve sıvı yağı sos tenceresinde pişirmeye başlayın.
Kuru kek nasıl ıslatılır?
Fırından çıkan kek biraz soğuyunca üzerine 1 su bardağı soğuk süt gezdirilir. Bu arada puding hazırlanır, piştikten sonra sıcakken kekin üzerine dökülür.
Islak kek sosu sıcak mı dökülür soğuk mu?
Ağlayan Kek İçin Malzemeler :
2 adet yumurta. 5 yemek kaşığı süt. 1/2 su bardağından 1 parmak fazla toz şeker.
Islak kek nasıl yapılır?
Karışıma sıvı yağ ve süt eklenerek kısa bir süre daha çırpmaya devam edilir. Ardından diğer malzemelerde ilave edilip iyice çırpılır. Bu aşamada en son un eklenir siz temkinli koyun derim. Hazır olan kek harcını yağlanmış dikdörtgen borcama döküp 180 derecede pişmeye bırakılır.
Kekin üstüne puding nasıl yapılır?
Kek çıktıktan sonra ilk 5 dk kadar bekleyip kürdanla delikler açıp dilimleyip sıcak sosu üzerine dökünüz kek ve sosta sıcak olacak buna dikkat edin yoksa içine çekmez. Üzerini dilediniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz sosu çektikten sonra bozdolabında dinlendiriniz.
2 yumurtalı ağlayan pasta olur mu?
Ayrıca fanlı fırınlar yemeklerin üstünde oluşan buharda daha az yoğunlaşır ve buharın çıkması daha hızlı olduğu için yemeklerin üstleri daha kıtır bir şekilde pişer. Bu özellik özellikle kek, kurabiye, ekmek gibi hamur işleri pişirirken ve et, sebze gibi yiyecekleri kızartırken tercih edilir.