Ayvalık nerenin ilçesi, Izmir Ayvalık nereye bağlı?, Ayvalık hangi ile daha yakın?, Ayvalık nüfusu ne kadar?, Ayvalık nüfusu kaç 2023?, Ayvalık izmire yakın mı?
Ayvalık nerenin ilçesi
Balıkesir ilinin ilçesi olan Ayvalık ilçesi Ege Denizi sahil kısmında yer almaktadır. Ayvalık ilçesi Ege denizinin kuzey kesiminde yer alan 285 km2 lik bir alan üzerine kurulmuştur. İlçenin doğusunda Bergama, güneyinde Altınova, kuzeyinde Gömeç ilçesi ve batısında Ege Denizi yer almaktadır.
Izmir Ayvalık nereye bağlı?
Balıkesir ilinin ilçesi olan Ayvalık ilçesi Ege Denizi sahil kısmında yer almaktadır. Ayvalık ilçesi Ege denizinin kuzey kesiminde yer alan 285 km2 lik bir alan üzerine kurulmuştur. İlçenin doğusunda Bergama, güneyinde Altınova, kuzeyinde Gömeç ilçesi ve batısında Ege Denizi yer almaktadır.
Ayvalık hangi ile daha yakın?
Ayvalık, Türkiye'nin Balıkesir ilinin Ege Bölgesi'nde kalan bir ilçesi olup Midilli'nin tam karşısında bulunmaktadır. Ayvalık'ın karşısında Midilli şehri çıplak gözle görülebilecek yakınlıkta yer almaktadır.
Ayvalık nüfusu ne kadar?
Ayvalık'ın kuzeydoğusunda Gömeç, güneyinde İzmir iline bağlı Dikili ve Bergama ilçeleri, batısında ise Ege Denizi bulunur.
Ayvalık nüfusu kaç 2023?
Nüfusu 71 bin olan Ayvalık'ın mevcut nüfusu 1 milyonu aştı.
Ayvalık izmire yakın mı?
Kurban Bayramı tatilinde Ayvalık'ın nüfusu 1 milyonu aştı - 01.07.2023, Sputnik Türkiye.
Ayvalık Ege mi Marmara mı?
İzmir - Ayvalık arası mesafe kaç km? İzmir - Ayvalık arası yaklaşık olarak 156 km'dir. Kamil Koç ile İzmir - Ayvalık seyahatiniz tahmini olarak en az 2 saat 10 dakika saat sürer. Bu durum hava ve trafik koşullarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir.
Izmir Ayvalık arası kaç saat sürer?
Ayvalık ilçesi; Ege denizinin kuzey kesiminde yer alan 265 km² lik bir alan üzerine kurulmuş, coğrafi olarak Ege Bölgesi'ne dahil olmuş ve idari olarak da Marmara Bölgesi sınırları içerisindedir. Ayvalık ilçesinde dağlar denize dik uzandığından kıyılar girintili çıkıntılıdır.
Ayvalık hangi ayda gidilir?
Özel araçla İzmir Ayvalık arası 157 kilometre ve 1 saat 52 dakika sürmektedir. O-33 ve D550/E87 otoyolu üzerinden, Dikili, Aliağa, Menemen, Evka 6 ve Bayraklı yollarından geçilmektedir.
Ayvalık Kışın soğuk mu?
İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir
Bu rüzgarlar sayesinde yazın çok yüksek hava sıcaklıkları görülmüyor ve bunaltıcı sıcakları sevmeyenler tarafından çok sık tercih ediliyor. Ayvalık'ta denize girmek için en uygun dönem haziran ve eylül ayları arası.
Ayvalık adı neden Ayvalık?
Ege bölgesinde yer alması nedeniyle kışları ılık ve yağışlı, yazları sıcak ve kuraktır. Lodos ve poyraz rüzgârları hâkimdir. Özellikle tüm çevre bölgeler, yazın kavurucu sıcakta iken Ayvalık'ta batıdan esen İmbat rüzgârı ilçeyi serinletir. Bazı yazlarda meltem rüzgârları eser.
Balıkesir'in en büyük ilçesi neresidir?
Ayvalık Cumhuriyet ile birlikte ilçe olmuş, Belediyesi 1923 yılında kurulmuştur.adının yabani ayva anlamına gelen “ayvada”, veya bir midye türü olan beyaz midyeye verilen ad olan “ayvada” dan ya da Midilli adasında olup, Ayvalık anlamına gelen “Kydonie” köyünden esinlenerek konulduğu kayıtlarda belirtilmektedir.
Cunda adası hangi ülkeye ait?
İlçe nüfuslarını da açıklayan Binici şu bilgileri verdi: "Balıkesir'in ilçelerine geldiğimizde en büyük ilçesi 176 bin 377 nüfusla Karesi ilçesi, 2. sırada 175 bin 017 ile Altıeylül, 3. sırada 149 bin 469 ile Bandırma, 4. sırada 144 bin 995 ile Edremit, 5. sırada 72 bin 927 ile Gönen, 6. sırada 68 bin 457 kişi ile ...
Ayvalık Sarımsaklı ismi nereden gelir?
Cunda ya da Alibey Adası (Yunanca: Μοσχονήσι Moshonisi, Grekçe: Εκατόνησα Hekatonisa), idari bakımdan Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı bir ada. Ayvalık koyundaki Ayvalık Adaları olarak adlandırılan irili ufaklı 22 adanın içerisinde yerleşime açık tek ada Alibey'dir.
Ayvalık nasıl bir şehir?
Bunlardan biri; Zamanında taş ocağı olarak işletilen ve ev, kilise, çeşme gibi yapı duvarlarında kullanılan şu anda Badavut bölgesinin bulunduğu kısımda yer alan taşların sarı-kırmızı renge benzemesinden dolayı "Sarımtırak" olarak adlandırıldığı ve günümüze "Sarımsak" olarak geldiğidir.