Boğaz yanması nedenleri
Soğuk algınlığı ve grip. ...
Geniz akıntısı ...
Boğaz Ağrısı ...
Bademcik İltihabı ...
Öpücük Hastalığı (Mononükleoz) ...
Yanan Ağız Sendromu. ...
Özofajit. ...
Papatya, zencefil, yeşil çay, nane çayı, ıhlamur ve ekinezya gibi bitki çayları için.
Boğaz yanması hangi hastalığın belirtisi?
Boğaz yanması bir hastalık değil, hastalığa bağlı olarak gelişen bir belirtidir. Bu nedenle boğaz yanmasına neden olan hastalığı bulmak tedavi sürecini yönetmek için önemlidir. Boğaz yanmasına neden olan hastalıklardan bazıları; farenjit, tonsilit, GÖRH (Gastroözofageal Reflü Hastalığı) ve alerjik rinittir. Boğaz yanmasının sebebi nedir?
Boğaz reflüsü, midede yer alan asidin ya da mide içeriğinin yemek borusundan (özofagus) boğaza ulaşarak tahriş etmesi durumdur. Bu durum boğazda tahrişe ve ses kısıklığına neden olur. Boğaz reflüsü, yaşam tarzı değişiklikleri, ilaçlar ve gerektiğinde cerrahi müdahale ile tedavi edilebilir. Genzim yanıyor ne iyi gelir?
Geniz yanmasının yaşandığı dönemde acılı ya da çok baharatlı gıdaların yenmemesine özen gösterilir. Zencefil, ıhlamur, papatya ya da nane gibi bitkilerin kaynatılarak çay formunda tüketilmesi de bu bölgenin daha hızlı bir şekilde iyileşmesine katkı sağlar. Vücudun dinlenmesini sağlamak. Bol sıvı tüketmek. Boğaz yanması ne iyi gelir?
Tuzlu suyla gargara yapmak. Çok sıcak ve soğuk içeceklerden uzak durmak. Aşırı acı ve baharatlı yiyeceklerden uzak durmak. Nane, papatya, zencefil, ıhlamur gibi bitki çayları tüketmek. Boğaz yanması ne kadar sürer?
Bademcik iltihabı genellikle 1-2 hafta boyunca sürer. Hasta olan kişiler evde bolca dinlenmek, sıvı tüketmek, gerekirse reçetesiz satılan ağrı kesicileri almak ve boğaz pastili kullanmak gibi tedaviler uygulayarak iyileşebilir. Boğaz yanması kendiliğinden geçer mi?
Virüs kaynaklı boğaz yanması sıklıkla kendi kendine düzelir. Hastalıklar dışında boğaz yanmasına neden olabilen etkenler arasında şunlar bulunur: Kuru Hava: İç mekanlardaki havanın kuru olması boğaz yanmasına neden olabilir. Boğazdaki yanma hissi ile beraber gıcık hissi ve ses deformasyonları da görülebilir. Boğaz ağrısı ne zaman tehlikeli olur?
Doktora Ne Zaman Gitmeliyim? Boğaz ağrısı, basit bir soğuk algınlığının yol açtığı beş ile yedi günden daha uzun sürüyorsa, kaçınabileceğiniz bir alerji veya tahriş edici maddeden olmuyorsa, doktora görünmelisiniz. Gırtlak reflüsü belirtileri nelerdir?
Çoğu durumda, tanı koymak için herhangi bir teste gerek yoktur. Test gerekiyorsa, yaygın olarak kullanılan üç test yutma testi; bir endoskop aracılığıyla mide ve yemek borusuna doğrudan bir bakılması ve; özofagus pH testidir. Boğaz reflüsü nasıl teşhis edilir?
Boğazda tahriş hissi sık görülen bir şikayettir. Rahatsız edici bir seyir izleyen bu şikayet ve oluşan diğer belirtiler 1-2 haftalık bir süre boyunca devam edebilir. Soğuk algınlığı, öksürük ve boğaz tahrişinin ilk belirtilerinin tedavisi için Bisolduo Action Sprey'i kullanabilirsiniz. Boğaz tahrişi ne zaman geçer?
Sıcak veya soğuk içecekler: Ilık su, bitki çayı veya tuzlu su gargarası gibi sıcak içecekler boğazdaki tahrişi yatıştırabilir. Soğuk içecekler veya dondurma da geçici rahatlama sağlayabilir. Ağrı kesiciler: Eğer boğaz ağrısı şiddetli ise doktorun önerisi doğrultusunda ağrı kesiciler kullanılabilir. Alerjik boğaz tahrişine ne iyi gelir?
Yutkunurken boğaz ağrısı, genellikle viral veya bakteriyel enfeksiyonlar, farenjit, bademcik iltihabı, alerji, tahriş edici maddelere maruz kalma veya kuruluk gibi faktörlerden kaynaklanabilir. Yutkunurken boğaz ağrısı neden olur?
Kulak, burun ve boğaz ise bu sistem elemanlarının temel taşları arasında yer almaktadır. Halk arasında Kulak Burun Boğaz (KBB) olarak bilinen “Otorinolarengoloji” bölümü; baş, boyun, kulak, burun ve boğazda meydana gelen rahatsızlıkların teşhisi ve tedavisi konusunda uzmanlaşan bir sağlık alanıdır.