Ahirette insan vücudu nasıl olacak, Ölüm Rüya gibi mi?, Öbür dünyada neler olacak?, Cennette dünya olacak mı?, Cennette Suretimiz nasıl olacak?
Ahirette insan vücudu nasıl olacak
Hadisin ilgili ifadesi tam şu anlamdadır: “İnsanın bedeninden her şey çürür, ancak acebu'z-zeneb denilen bir kemik / bir parça çürümez; kıyamet günü insanların bedeni bu parça üzerinden inşa edilir.” (Buharî, Tefsir,78). Gerçek şu ki, bütün insanlar öldükten sonra kıyamet gününde yeniden diriltilecektir.
Ölüm Rüya gibi mi?
Hadisin ilgili ifadesi tam şu anlamdadır: “İnsanın bedeninden her şey çürür, ancak acebu'z-zeneb denilen bir kemik / bir parça çürümez; kıyamet günü insanların bedeni bu parça üzerinden inşa edilir.” (Buharî, Tefsir,78). Gerçek şu ki, bütün insanlar öldükten sonra kıyamet gününde yeniden diriltilecektir.
Öbür dünyada neler olacak?
Ölüm, mümin için nimet, kâfir için musibettir. Allahü teâlâ, Azrail aleyhisselama, (Dostlarımın canını kolay al, düşmanlarımınkini de güç al) buyurdu. Ölmek, rüya değildir.
Cennette dünya olacak mı?
Mahşerde herkes hesap verip Cennet ve Cehennem'e gidince sonsuz Âhiret âlemi başlar. Cehennem'dekilerin bir kısmı günahları miktarı ceza çekip Cennet'e giderler. Allah'a inanmayanlar ve ortak koşanlar ise Cehennem'de ebediyyen kalırlar. Cehennem, azap ve elem yurdu iken Cennet nimet, mutluluk ve rahatlık yurdudur.
Cennette Suretimiz nasıl olacak?
mealindeki ayetin zahirine göre, insanoğlu cennette dünya manzaralarını da seyredecektir. Bediüzzaman Hazretlerinin bu konudaki ifadeleri de sorumuza güzel bir cevap olmuştur: “Dünya bir destgâh ve bir mezraadır, âhiret pazarına münasib olan mahsulâtı yetiştirir.
Ölen kişi rüyaya neden gelir?
Cennete giden insan, suret bakımından aynı kişi olsa bile, güzellik bakımından kusursuz bir insan olarak cennete gidecektir. İnsanlar cennette, dünyadaki maddi ve manevi çirkinliklerin hepsinden arındırılarak gidecektir. Ahiretteki güzelliklerin ölçüsünü bu dünyadaki amellerimiz belirleyecektir.
Ölüm sonsuz uyku mudur?
Rüyada ölü birini görmek genelde rüya sahibinin gerçek yaşamının huzur içinde geçeceğine işaret eder. Bu rüyadan sonra rüyayı gören kişi yaşamını huzur içinde ve mutlulukla idame ettirir. Diğer yandan bu rüyanın aile ilişkileri ile de ilgisi olduğunu düşünen alimler de vardır.
Öbür dünyada 1 Gün Ne Kadar?
Ölümle uyku alakası olmayan olgular. Uykuda tüm organlarımız çalışıyor, hayatiyetimiz devam ediyor. Bir dinlenme hali uyku. Ölümde ise hiç bir hayati faaliyet sürmüyor.
Allah ahirette görülecek mi?
Ahiretteki gün ile alakalı olarak şu bilgileri değerlendirebiliriz: Hac suresinin 47. ayetinde ve Secde suresinin 5. ayetinde ahiretteki günün dünyadaki BİN SENE KADAR olacağı bildirilirken Mearic suresinin 4. ayetinde ise o zamanki günün ELLİ BİN SENE olacağı bildiriliyor.
Bir insan öldüğü ilk gün ne olur?
Ehl-i sünnete göre, ahirette Allah'ın Müslümanlar tarafından görülmesi aklen caiz, (akli olarak mümkün) naklen (ayet ve hadis) ise vâcipdir. (gereklidir) Bu şu mânâya gelir; aklen Allah'ın âhirette görünmesi imkânsız değildir, yani nakil (âyet ve hadis) ile de Müslümanların Allah'ı âhirette göreceği belirtilmiştir.
Cennette gün var mı?
Ölümün gerçekleşmesinden 24 saat sonra vücut çürümeye başlıyor. Solunumun durması bakteriler için işaret oluyor ve çalışmaya başlıyorlar. İlk çürüyen organlar ise göz, beyin, mide ve bağırsaklar. Ceset şişman ise daha çabuk çürürken, bebekler ve tuzlu suda boğulanlar daha geç çürüyor.
Cennet de uyku var mı?
Peygamber Efendimiz (asm) şöyle buyurdu:
Cennette gece yoktur. Gündüzler vardır. İmam-ı Şaranî'nin âlimlerden nakline göre gündüzler arasında ise perdeler vardır. Perdelerin ve kapıların kapanmasıyla bir gündüz bitmiş, perdelerin ve kapıların yeniden açılmasıyla yeni bir gündüz gelmiş olur.
Cennet göklerde mi?
Ölümün kardeşi sayılan uyku da, Ahiret âleminde bir anlam ifade etmeyecektir. Cennette “Onlara orada hiçbir yorgunluk dokunmaz” 3 âyetiyle de ispatladığı üzere, hiçbir yorgunluk ve acizlik olmayacağı için uykuya da ihtiyaç duyulmayacaktır.