BRILINTA hangi hastalıklarda kullanılır?, BRILINTA neden kullanilir?, BRILINTA günde kaç defa kullanılır?, BRILINTA hangi ilaç grubu?, BRILINTA reçetesiz satılır mı?
BRILINTA hangi hastalıklarda kullanılır?
Size bu ilacın verilmesinin sebebi; - kalp krizi geçirmiş olmanız veya - stabil olmayan anjinanızın olmasıdır (iyi kontrol edilemeyen göğüs ağrısı veya anjina). BRILINTA, bir başka kalp krizi ya da inme geçirme ya da kalbiniz veya kan damarlarınızla ilgili bir hastalıktan ölme riskinizi azaltmaktadır.
BRILINTA neden kullanilir?
Size bu ilacın verilmesinin sebebi; - kalp krizi geçirmiş olmanız veya - stabil olmayan anjinanızın olmasıdır (iyi kontrol edilemeyen göğüs ağrısı veya anjina). BRILINTA, bir başka kalp krizi ya da inme geçirme ya da kalbiniz veya kan damarlarınızla ilgili bir hastalıktan ölme riskinizi azaltmaktadır.
BRILINTA günde kaç defa kullanılır?
Film kaplı tablet Yuvarlak, bikonveks, sarı tabletler, bir yüzü 'T' üzerinde '90' ile işaretli, arka yüzü düzdür. hastalarda trombotik olayların (kardiyovasküler ölüm, miyokard enfarktüsü ve inme) önlenmesinde endikedir.
BRILINTA hangi ilaç grubu?
Başlangıç dozu aynı anda 2 tablet (yükleme dozu 180 mg) alınmasıdır. Bu doz size genellikle hastanede verilir. • Bu başlangıç dozunu takiben, doktorunuz farklı bir süre bildirmediği takdirde 12 ay boyunca genel kullanım dozu günde iki kez 90 mg'lık bir tablettir.
BRILINTA reçetesiz satılır mı?
BRILINTA, tikagrelor etkin maddesini içeren bir ilaçtır. Tikagrelor antitrombotik (kan pıhtılaşmasını engelleyen) ilaçlar olarak isimlendirilen bir ilaç grubuna dahildir. ambalajlarda mevcuttur. BRILINTA asetil salisilik asit (diğer antitrombotik ilaç) ile kombinasyon halinde sadece yetişkinlerde kullanılır.
BRILINTA kaç ay kullanılır?
doktorunuz tarafından reçeteli olarak size verilecektir.
BRILINTA ne zaman kullanılır?
İlaç kaplı stent takılmış olan bir hasta, Klopidogrel benzeri ilaçlara (Plavix, Pingel, Karum, Effient, Brilinta, vs) uzun süre devam etmek zorundadır. Son araştırmalar bu ilaçların en az 1 yıl verilmesini önerir.
BRILINTA yan etkileri nelerdir?
Yeni çıkan ilaçlardan Effient isimli diğer kan sulandırıcının da günde 1 defa kullanılması gereklidir. Ayrıca ülkemize en son gelen Brilinta isimli ilacın ise sabah 1 akşam 1 kullanılması gereklidir. Bu ilaçlar 1 gün atlandığında bile stent içinde pıhtılaşmaya bağlı kalp krizi ve ölüm meydana gelebilmektedir.
Kan sulandırıcı ilaç kullananlar ne yememeli?
BRILINTA kan pıhtılaşmasını etkilediğinden çoğu yan etki kanama ile ilişkilidir. Kanama vücudunuzun herhangi bir kısmında meydana gelebilir. Bazı kanamalar (morarma ve burun kanaması gibi) yaygındır. Ciddi kanamalar yaygın olmamakla birlikte yaşamı tehdit edebilir.
Ecopirin sabah mı akşam mı?
Kan sulandırıcı kullanan hastalar greyfurt, kızılcık veya greyfurt suyu tüketmemelidir. Aşırı zencefil, mango, sarımsak, yeşil çay (haftada 1 ) tüketimi sınırlandırılmalıdır. Kan sulandırıcı etkisinden dolayı acı biber kullanılmamalıdır.
BRILINTA kim yazabilir?
Akşam saatlerinde alınması daha uygundur.
Kalp ağrısı için hangi ilaç kullanılır?
Bu ilaçlar uzman hekim raporuna dayanılarak tüm hekimlerce reçete edilir.
Kalp krizine yol açan ilaç adı nedir?
Sonuç olarak kalp damar hastalığı olan veya kalp damar hastalığı olma riski yüksek bulunanlarda ağrı kesici kullanımı mutlak gerekiyor ise öncelikli olarak parasetomol, tramadol ve aspirin önerilmektedir. Eğer bu ilaçlarla tedavi başarısız kalırsa nonasetile salisilatlar denenebilir.